Az utóbbi években sokat fejlődőtt a hazai gasztro kultúra. Úgy a vendég, mint a vendéglátó oldalon. Az italok tekintetében különösen igaz ez a bor, a pálinka és a kávé kultúrára.
A vendéglátó egységek egyre több figyelmet fordítanak arra, hogy kielégítsék a magasabb minőségi elvárásokat. A kávét már nem a pultos, hanem a “barista” készíti, bort a “sommelier” tölti ki és minden valamirevaló helyen minimum két-három pálinkaház kínálatából válogathatunk. Ez a fejlődés az utóbbi években gombamód szaporodó gasztronómiai fesztiváloknak, szakmai lapoknak és nem utolsó sorban a blogoknak köszönhető.
A vendéglátó egységek egyre több figyelmet fordítanak arra, hogy kielégítsék a magasabb minőségi elvárásokat. A kávét már nem a pultos, hanem a “barista” készíti, bort a “sommelier” tölti ki és minden valamirevaló helyen minimum két-három pálinkaház kínálatából válogathatunk. Ez a fejlődés az utóbbi években gombamód szaporodó gasztronómiai fesztiváloknak, szakmai lapoknak és nem utolsó sorban a blogoknak köszönhető.
Mi a helyzet azonban a hazai koktél és tágabb értelemben vett bárkultúrával? Vannak Magyarországon jó koktélbárok? Jó “bartender”-ek? Van-e egyáltalán igény rá? Mit kell, mit érdemes - akár csak a koktélokat élvezni vágyó oldalról - tudni a kevert italok világáról? Mit igyunk és miért igyuk azt amit iszunk? Mi az, amit akár otthon is el tudunk készíteni?
Ezekkel és hasonló kérdésekkel szeretnék foglalkozni itt, a Báratlan Báros blogjában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése