2012. május 31., csütörtök

Mi folyik a médiából? 2. rész


Félig letolt gatyában, kendővel a fejeden nyomulsz a tesókkal. Végeztetek a kosarazással a téren, de amúgy is inkább füvet szívtatok, mint hogy a labdát dobáltátok volna a palánkra. Épp hanyagolod a bandaháborút a lakótelepen. Egy nyugodt hétvége következik. Kimerészkedsz a területetedről, be a városközpontba. Megmondom mit igyál, hogy tiszteljen a többi strici! A tippeket én is az MTV-ből lestem.




Az első számú célpontod az Alizé nevezetű konyak alapú ital. Ha nem buksz a konyakra, az sem baj. A cég kijött vodka és rum alapú változattal is. 2Pac, Notorious B.I.G., Jay-Z vagy éppen Queen Latifah nem hibázhat. Ha már ők is megénekelték ezt a márkát, te sem lőhetsz nagyon mellé, ha rendelsz egy üveggel a Ganxsta Zolee koncerten. 16-40% alkoholtartalommal bíró gyümölcsös ready-to-drink italokról van szó, szép, színes üvegekben. Tuti a csajok is buknak rá! 2Pac egy koktélt is feltalált Thug Passion néven (1 rész Alizé, 1 rész Cristal pezsgő), amiről egy dalt is írt.




Ja, hogy nem kapható Magyarországon? Ne bánkódj! Csak passzold tovább az üveg Courvoisier-t, amit a bárpultnál kértél, ahogy azt Busta Rhymes és P. Diddy csinálja. A cég a web oldalán azt állítja, hogy míg Európa Napoleon hadserege, a hadvezér a Courvoisier előtt hódolt be. Nem véletlenül található egy, a kezét a kabátjába rejtő figura minden Courvoisier üvegen. Azt a címet is magának követeli a cég, hogy ők voltak az első konyakmárka, akik a TV-ben reklámoztak. Jó választásnak tűnik tehát. Szinte minden valamire való pesti szórakozóhelyen megtalálod. Tényleg csak üveggel rendelj légyszi! Aztán passzold tovább!




Snoop Doggy Dogg egy másik vonalon indult el. A "Gin and juice" című számában a Seagram's és a Tanqueray gin is említésre kerül. Tőle megszokott módon nem mással keveri az alkoholt, mint a marihuánával ("Later on that day, my homey Dr. Dre, came through with a gang of Tanqueray, and a fat ass J..."). Ezt a kombinációt 2Pac is bírta! Ő a "Life goes on" című dalában énekelte meg a fű+Hennessy párost. 




Magyarországon kevés rap formáció vállalja be, hogy a szájára vegyen egy-egy brand-et, vagy azok nem fizetnek eleget, pedig a már említett Ganxsta Zolee és a kartel olyan hálás témákhoz nyúlt a dalaiban, mint az "alkoholtilalom", a "másnap", a "Cuba Libre"... Keresgéltem más magyar hip-hop számokban is, de az Akkezdet Phiai "Mivel játszol" nótájában az Unicum - nem igazán pozitív - említésén kívül nem találtam más italmárkát. Illetve egy nóta mégis eszembe jutott, amiben nem is egy alkoholos terméket előállító cég/személy neve szerepel. Jellemzően a magyar borokról dalol a Belga. Itthon úgy látszik ez a menő!




Ha nektek eszetekbe jut még olyan dal, amiben megemlítik valamelyik márkát vagy italt, írjátok meg kommentben!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése